march of the dogs
Date: May 3rd, 2009 12:38:24 am - Subscribe
Mood: weary


I don't believe in the politics of chosen fools and hypocrites,
Who walk a line that's tread so fine.
Is it death or glory you have in mind ?

And here we go again it's mass delusion
And no one knows who leads the revolution now.
As tension grows the way to a conclusion.
It's too late there's no time.
All for none, none for one, two, three, four !

March of the dogs to beat of disillusion
The white flag is down, send in the clowns
The carnival of sins is now about to begin.

It may be I'm a pessimist
I'd say we need an exorcist
The root of all evil standing tall


And here we go again in desperation
And all we know is confusion and frustration now
As tension grows no vision of salvation
It's too late, there's no time.

And now the president's dead
Because they blew off his head
No more neck to be red
Guess to heaven he fled
Was it something he said
Or because of who's in his bed
By whom will we be led
From whose hand will we be fed.
All the lies by the lying liars who said
We'll be fine
It's OK

Comments: (1)


its been years i called u..
Date: Apr 12th, 2009 1:45:06 am - Subscribe
Mood: ready


u still did not answer..

Secondhand Serenade - New Music - More Music Videos

Comments: (1)

the ham loss
Date: Apr 12th, 2009 12:18:15 am - Subscribe
Mood: off


"hei..nape hamster ni diam je"
tanye adik kecik aku,

dengan selambe aku menjawab,
"die tido r kot."

"tapi kenapa dari td x gerak..pegang2 die pon diam je"

apakah!..aku pon pergi r usha hamster cage tu..
kalo tgk sekali imbas mmg nmpk cam tgh tido..
comel cam biase .. normal je.



nak confirmkan, aku pon sentuh hamster tu..
ahah..
rasa sejuk je n a little bit stiff...no response at all.

"die dah mati ke?"
adik aku dah stat tanye...
nak xnak aku pon terpaksa confirmkan yg hamster ni dah xde lagi..

from his look..mmg nampak yg die mmg sedih atas kehilangan hamster kesayangan die..
mmg musykil gak camana die boleh mati..
kalo ikutkan setiap ari..stat awal pagi after adik aku bangun..muka first die tgk hamster tu r..mmg bab hal ehwal pet die tu mmg no 1 r..makan minum kebersihan suma jaga..

tapi kalo pikir2..kita yg manusia pon boleh mati even ko makan vitamin suplement bertong2 pon..pendek kata ajal mati suma di tangan tuhan..

So bile dah confirmkan masa kematian die suma.. aku pon tanam r hamster tu..adik aku pon tolong skali..tgh tanam tu aku cuba cakap r kat die

"nanti kite beli r hamster baru..byk lagi kat sana..kita amik jenis yg senang skit jaga"

adik aku jawab

" xper..x sanggup r jaga binatang lagi..dosa r kalo diorang mati sbb x reti jaga..
sudah gak jaga nyawa lain kan?"

aku diam je...betul gak kata die tu..
budak umur 11 tahun ajar aku erti tanggunjawab kat aku...dah lama aku x dengar mende tanggungjawab ni..

nway..maybe ade himkah di sebalik mende ni suma...die pon xde r sedih hati sangat terima kehilangan pet die.




nanti kita beli tamagotchi..xpon virtual pet je..
Comments: (2)


Atticus the Storyteller
Date: Apr 5th, 2009 4:55:37 pm - Subscribe
Mood: blue


listen here..a story that they gonna tell..
.................................................
would u listen?






their voice is trembling,
their eyes are shuttering,
as if they refuse to tell the stories,
.....................................................
would u still listen?

or maybe it's suppose to be secret.
secrets that sealed in their isolated life,
that might hurt them,
which u shouldn't be listened to..
......................................................
would u really want to listen?


deep inside their lost soul.
you will learn
that their stories might full of despair and regrets
it is not stories that you can be cherished with,
it is not a proud stories.
...............................................................
would yOU?




the audiences
the people
are becoming less to witness their stories.
they are not good storyteller.
they are dull and lame

...............................................................
would you stay and listen now?




Comments: (3)


when u find urself as made famous by brad paisley
Date: Mar 14th, 2009 8:38:02 am - Subscribe
Mood: fortuitous


When you find yourself
In some far off place,
And it causes you
To rethink some things.
You start to sense
That slowly you’re becoming someone else
And then you find yourself.

When you make new friends
In a brand new town,
And you start to think
About settling down,
The things that would have been lost on you
Are now clear as a bell.
And you find yourself
That’s when you find yourself.

Well you go through life
So sure of where you’re heading,
And you wind up lost
And it’s the best thing that could happen.
‘Cause sometimes when you lose your way
It’s really just as well.
‘Cause you find yourself;
That when you find yourself.

When you meet the one
You’ve been waiting for,
And she’s everything
That you want and more,
You look at her
And you finally start
To live for someone else.
And then you find yourself;
That’s when you find yourself.

We go though life
So sure of where we’re heading,
And then we wind up lost
And it’s the best thing that could happen.
Sometimes when you lose your way
It’s really just as well.
Because you find yourself;
Yeah that’s when you find yourself.

Comments: (1)


i started a joke
Date: Mar 14th, 2009 1:54:39 am - Subscribe
Mood: old


i started a joke,
to my own fate.

i started a joke,
to my own desire

i started a joke ,
to my own limited time

i started a joke,
to my own dreams,

But all of them are not laugh or even smile..they said i'm just a lame human, pretending to be a wacko joker.

i want my fate to laugh..
i want my desire to laugh..
i want my time to laugh..
i want my dreams to laugh..
i d0 want them to be cherished

give me another chance
i dunna wanna be left behind

is it selfish?
lately i'm seeing my life's road in different view,
trying so hard finding inspiration thorough it,
juz to grasp new idea for my joke..
hoping them to be moved and laugh hyterically.

but my view lately become so much blurry,
people passing by,
faded like a shadow
as it sun ray engulfed by the dark night.
it is only utter silence accomponied me.
My days are just like a wave, splash onto the sandy beach,

I longing for ur all to laugh
let it echoing through the cerulean skies,
please show ur humour sense for me
even the joke i gonna tell u
are just sick thrash.

i want my fate to laugh..
i want my desire to laugh..
i want my time to laugh..
i want my dreams to laugh..


i started a joke..
i laugh hyterically, alone.








Comments: (0)


Vertical
Date: Mar 8th, 2009 4:28:33 am - Subscribe
Mood: acrophobia


My desire of comitting xtreme activity always intensely persuasive to me..

waktu kat KMB i have tried paint ball game and hell yes!! it was awesome!!
but, the expenses for the game pretty much expensive...n after dat u will spend 1 month makan maggi ..wondering when next MARA elaun will come out..

namun begitu..bak kata ekonomi lesson..every
luxury goods have it own subtitute goods..

So i try and go to wall climbing..



Murah ke? in Extereme sports Shah Alam ..the fee teramatlah berbaloi for me...
there a lots of packages yg u all boleh pilih...
package for begginers pon ade and it cost only RM 10 for one session including instructor..

so aku bersama Fazren yg kebosanan di kala weekend ni pon pergilah try our guts there..



As soon kitorang sampai kat wall tu......punyelah tinggi ...tgk jauh nmpk kecik..haha..
and suddenly tetiba Fazren membuat pengakuan,
" actually aku acrophobia"
namun dah terlambat sebab kami dah pon pakai safety belt ( harness ) n the instructor dah pon panggil kitorang..( actually aku pon tgh gigil gak..haha)



sampai je kat site tu...ade r skit2 taklimat diorang kasi...

" it takes us out of our normal horizontal
world & into vertical environment"
- instructor aku x ingat nama sape

Maka ape namanya aktiviti kalo x wat praktikal...so straight terus kena panjat...
the instructor then choose sape yg nak rasmikan panjat and tetiba die choose Fazren..
HAHA punye la takut gayat mamat tu.. boleh plak jadi first yg panjat,,kesian aku tgk..
tapi perasaan kesian aku x lama sebab aku dipilih menjadi kedua.



"encik instructor..encik instructor, ape kata saya je pegang tali ni..encik je yang panjat kat atas"




seriusly mmg agak memenatkan dan consume ur stamina byk giler...coz u have to use total upper limb and lower limb muscle korang tuk make sure korang stay... at the same time kena fokus which step yg betul..



but i tell u...mmg worth giler when u managed reach on top...really give u self satisfaction bile berjaya...
even ur takut kat ketinggian feeling pon overpowered by ur perasaan puas bile dapat sampai...

after dat kitorang pon bantai r panjat dinding tu..even fazren yg takut ketinggian itu juga semakin confident..dan mampu memanjat seperti seekor cicak man



Aksi hero yang baru je graduat panjat dinding tadi menyelamatkan gadis yg tersangkut..

" si gadis manis..jangan khuatir..abang di sini selamatkan kamu"




from the instructor said..baru je aku tau ape gunanya colour -colour kat hole ni..
aku ingat dulu hiasan2 semata rupanya ade kegunaan penting..
colour ni cam guidance for climber which route depa nak pilih..but, once u awal2 panjat pilih let say kaler grey...so along the climbing sampai abih kena stick amik grey kaler punye hole..x leh pijak or step colour lain..tu r rules die..

Jadi mmg penting r korang untuk pilih warna ape yang sesuai dan nampak mudah tuk dipanjat..xder r stuck kat tengah2 nnt..



but for mostly yg tul2 exreme people..depa ni lagi suka route yg challenging...kalo boleh yang nmpk mustahil lagi diorang nak wat..tgk je wall ni..( wall ni tuk yg advance) siap ade zig zag r..aku pon x tau r camana nak panjat..

overall..aku mmg agak satisfy gile kat this wall climbing activity...its really teach u to overcome ur fear and test ur confidence and skill..selamat x?
no worries..mmg selamat gile coz their safety equipment always daily check setiap masa..plus ade at least ade 2 instructor yg jaga korang every session..

So ape lagi..go and try this for urselves..
CIOW!



Comments: (1)


Tom yam Manjakani Kondom
Date: Mar 6th, 2009 7:29:58 am - Subscribe
Mood: spicy siam


Kitorang kuar satu kedai malam tu ...
ade satu poster tu mmg r menarik hari nulari
kelakian kitorang time tu..



tu die...kondom manjakani...inovatif dan kreatif sungguh org2 yg bagi idea ni..
setahu aku manjakani ni cam herba2 tuk kaum2 hawa ni...mana dtg idea ntah boleh taruk kat mende tu..haha

camana rasa? aku tak tau dan aku maleh nak tau..kalo nak sangat play safe..
x yah wat langsung konfem safe..



sekali lagi air tin yg aku minum cam nak tersedak...ade free gift..
vibrating ring.............aku x dpt bayangkan...
...............lantak korang r...haha
pelik2..

Ok2.....jom tukar story..............
actually ni mukadimmah jer
aku nak cite mende lain..aku nak sambung
story2 jalan cari2 makan aku.haha
previously, aku story sal adventur makan aku kat restoran tasik raban dgn pengkritik makanan aku dino..

dis time kitorang gi lak cuba makanan thai lak,
last holiday lepas...aku dgn teman makanan
biase aku Dino dtg r jengkuk restoran ni..
actually restoran ni still baru lagi...it situated
dalam ipoh parade at 1st floor..



kalo masuk2 je..u will see the interior design die mmg betul ade kat thailand r...korang blh nmpk ade replika sami bertapa kat tgh restoran tu..seriusly..and the orang2 yg in charge ni mmg majoriti orang thai...
halal ke? dun worry..aku was informed dat org2 sini mostly muslims..n u guys boleh tgk ade halal certificate besar2 tampal kat pintu entrance...so x de makan lipas, ulat , kala jangking kat sini..haha



whats unique sal tmpt ni...ade myk variety korang boleh pilih..from makanan , minuman, desserts...coz ade manyak gerai2 berasingan kat situ..so boleh r jalan2 sambil memilih makanan yg menepati citarasa korang...plus chief2 suma masak on the spot depan korang...jadi boleh r tgk ingredients pe depa bubuh...mmg freshly cooked r...aku dgn dino x kisah janji masuk perot haha



sayur-mayur dan ikan-ikan...memandangkan makanan siam ni kitorang agak buta skit memilih...we juz pilih r makanan yg diorang offer..cam aku order fish steak...dino lak order kerabu ayam..



OKAY, ni masanye quality test a.k.a masa makan...fish steak mmg superb r..mmg segar ikan ...plus sos die mmg r terbaik..i like it!haha

Dino yg merasa fish steak aku pon bersetuju lantas mengorder mende yang sama..haha

so camana kerabu ayam pengkritik makanan kita ? haha.. aku tgk time bile die rasa...muka dino tetiba jadi sayu hiba bercampur kepedihan..
PEDAS! PEDAS!
tu die komen yg mampu food critique pro kita dapat ungkapkan..
aku pon cuba rase r rasa...................
mmg aku setuju dgn pendapat die
boleh kasi sembelit..woooh
hahah but makanan siam mmg camtu
kalo x pedas mmg x sah r...



hanya tinggal kenangan..kerabu ayam super pedas...

but in the nutshell aku mmg puas ati from the makanan sampai surrounding restoran tu..tamabahan lak ade gerai2 souvneir, kraf tangan siam malin dalam tu..so pas makan boleh r jalan2 beli buah tangan..



ok folks tu je kot...to someone yg ade berani nak mencabar ketahanan pedas korang..mai la dtg...haha..
ciow!





Comments: (1)


Mustang
Date: Mar 6th, 2009 6:03:52 am - Subscribe
Mood: capricious


i'm not pretending, its not a show
it has always been this kind of landscape painting
the future thats brought about by a paintbrush
we are going to stain the world

theres no way to make up, its much too faint
this is the scene thats in my mind
the unforgettable promise that is made
even that will cease and just disappear

even the soft drizzle that seems to caress my face is determined enough to get by everyday

who are you
galileo galilei?
the landscape painting that nobody can draw
what is righteous and what is sadness
we are going to stain the world

i'm not pretending, its not a show
we shouldn't be joking about this
the promise that no one can make
thats the only thing i'm proud of

the vivid image of you, have i lost sight of even that too?
the crybaby's rainy sky that seems to strike on the window gets by everyday

i've lost something
see, my loss opens up and swallows me down
the shell that was swept away by the waves on the beach
at the bottom of the ocean the thoughts still keep piling up

'm not pretending, its not a show
it has always been this kind of landscape painting
the unforgettable promise that we made
thats the only thing i'm proud of

the summer rain projected on the heart too has already stopped crying
even the soft drizzle that seems to caress my face is determined enough to get by everyday

Comments: (0)


MBBS Phase IA RCMP
Date: Feb 25th, 2009 9:46:49 am - Subscribe
Mood: unstoppable


Times flies...pejam celik..its been over half year i've been in medical schools...



i just got my batch pic photos...and i must say it's a good feeling to see me with among my fellow course mate in the photos..which means i have survived for 6 months so far of becoming medical student..



and of course how honor and glad i am to be together with u guys.







Comments: (1)


photography
Date: Feb 20th, 2009 9:05:26 am - Subscribe
Mood: obnoxious


yo
seperti mana korang maklum..currently aku develop minat dalam photography area ni,,

aku tau dalam blog aku b4..byk kali aku dah metion pesal mende ni dan aku tau korang suma dah bosan baca ...tapi aku peduli ape r,,haha

so persoalan skrg..camana aku boleh terjerat dalam mende ni,....?
xde ke minat lain ke nak cari..
mengumpul setem ke..menangkap rama2 ke..
mencerap bintang ke..membakar kek ke.,.senam robik berirama ke.. haha

well actually..aku telibat pon xde la lama sangat,,
stat2 aku mula spot minat ni lebih kurang 3 tahun dulu...semasa aku berkenalan dgn sorang ni kat matriks..

keje die menangkap gambe je...time lecture ke,,time lunch ...x lengkang amik gambar dgn kamera fon die...hahah aku tgk pon cam spastik lak..

but satu ciri yg aku kagum kat die..cam die berani r mengekspresi kan kreativiti die menangkap gambe dan x kisah org lain usha pelik kat die nape slalu sgt tgkp gambe ni..

Plus die ade gak inform yg die ade letak gallery pics die kat website..then aku pon usha tgk,,,
personally aku mmg impress kat hasil die.. especially die nye editting skill...mmg dapat tunjukkan r mesej yg die nak bagi..

sejak time tu..ntah camana aku kenal lak ramai member2 lain yg obses dgn photography ni..lama2 aku pon stat terpengaruh dgn depa suma..plus time tu mmg aku xde any particular interest,,

member aku pernah berpesan,

"time ni sebagai remaja ni ,wahai sahabatku razi..anda hendaklah mencari sebarang hobi atau kemahiran yang anda minat..sekurangnya anda dapat lah pengalaman dan menghiburkan diri anda..tambahan pula life sebagai student ni bosan kalo asyik belaje je dan xde mende lain nak wat..live ur life bro..asalkan x bertentangan dengan agama kita ye"
(mesej ni aku saje tokok tambahkan..kalo ikut mesej asal die bulat2..xde makna pon..haha)

so ape langkah pertama aku dalam melibat kan diri dalam bidang ni...tgkp gamber la

but first kamera yg aku guna x la boleh dikatakan genuine kamera



mende ni lah aku guna..ia adalah handset aku dan juga kamera aku...sony eriksson k750i.

but,,guna gadget agak worth enough for starters yg nak stat expose kat area ni..this fon ade 2m.pixel kamera...siap dgn editting system yg masyuk...pic pon lawa r for standard foto

jadi mende ni aku dok wat tgkp gambo..
pas tgkp nk cantikkan lagi...aku edit dgn adobe photoshop..nak nampak lawa cam tgkp dgn kamera mahal ..hahah
honestly sampai skrg aku still bengong2 gak nak guna mende ni..cam2 application x khatam explore lagi...
tapi for u all yg cam aku gak....dun worry ..bukak je internet,,cam website bag tutorial nak wat mende2 ni kat adobe..
eg. www.tutorialized.com..

then ape aku wat dgn hasil aku...aku pon letaklah lak kat gallery site aku
ade byk gak website yg provide org ramai tuk letak hasil pic diorang pastu org lain boleh tgk n komen2 skit...it sort of cam community site for artwork fan..



ni la die website yg aku join..deviantart

generally dis web offer myk gak genre lain beside dan photography (majority)



LITERATURE pon ade...haha
so member from different artfield boleh la stopby gallery member lain dan usha tgk hasil depa suma



mostly dis web myk tolong aku ajar mende pesal photoart stuff ni,...baca komen diorang kat hasil aku,,,ikut tunjuk ajar drpd expect sana..lama2 aku slowly minat kat photography ni...even sampai skrg skill aku pon xde sampai mana pon...masih mentah lagi..hopefully aku dapat improve skill aku perlahan2...

skrg aku pon dah berjaya posses slr kamera aku sendiri..




sony alpha 200..10.3m.pixel
dgr kata kamera ni suitable for begginers ..so for permulaan aku guna la kamera ni...(nikon,canon,,wait for me r!!)....

tu die A until Z perkembangan hobi aku pesal tgkp2 gamber ni..so bg sesape yg minat dan nak stat....wat r cepat.ye..haha
ciow!



Comments: (0)


little brother lullaby
Date: Feb 8th, 2009 10:03:52 am - Subscribe
Mood: witty


dear big bro..
we lost our parent..
it's the end of my world for me..
but why it is not for you..?

I cry ..for the loss,
I mourn ..for the loss,
all the time,
but why it is not for you..?

maybe you have friends..
frienships that you hold..
the person that always support you all the time..
they will laugh and cry for you..
maybe thats the reason

maybe you have find someone special..
that cherish you always .
person that worth of you to die for..
that gladly accompony you till the end..
through a sacred relationship...
love
maybe thats the reason..

maybe because of your commitment towards your future..
your goal and dreams...
you work and study hard..
just to ensure all your efforts not be faded away..
ambitions
maybe thats the reason..


big bro..
i'm still young

i barely know what is friendship
all the people are just are stranger to me..
in dis big world..
i'm just too shy and afraid of accepting others..
as a friend..

i'm still naive to know what is love..
making relationship with opposite sex a absolute taboo for me..
talking wit them even with slightest word would make my face red..
i dun have guts to ask someone to bulid a sacred relationship with me

I'm still innocent to plan my day tommorows
i dun care about my future..
i'm only care with my day present
money..work career..big cars..
i dun understand what it is..
i do not have ambitions...........yet.

big bro..

we lost our parent..
it's the end of my world for me..
but why it is not for you..?

I cry ..for the loss,
I mourn ..for the loss,
all the time,
but why it is not for you..?


i dun understand all of it..
i dun have the answer of
the difference between you and me..

i only know that..
i only have you
mama and abah
in my life
i only have family..
that matters me the most...
you had already have it enough when
you in my age..
but it is not for me..
our parent left us when
i need most..

i losing my family..
the only thing i have

that is why
I cry ..for the loss,
I mourn ..for the loss,
all the time,












( dedicated to efi and bobom,
i know the pain you two gone through
i promise you..
i swear you...
i' will give you "family" back.
i neglected you to much...
i know how you feel..
sorry)








Comments: (2)


Window Template
Free Blog Hosting Join Today
Content Copyrighted razirazali at Aeonity Blog