the ham loss
Date: Apr 12th, 2009 12:18:15 am - Subscribe
Mood: off


"hei..nape hamster ni diam je"
tanye adik kecik aku,

dengan selambe aku menjawab,
"die tido r kot."

"tapi kenapa dari td x gerak..pegang2 die pon diam je"

apakah!..aku pon pergi r usha hamster cage tu..
kalo tgk sekali imbas mmg nmpk cam tgh tido..
comel cam biase .. normal je.



nak confirmkan, aku pon sentuh hamster tu..
ahah..
rasa sejuk je n a little bit stiff...no response at all.

"die dah mati ke?"
adik aku dah stat tanye...
nak xnak aku pon terpaksa confirmkan yg hamster ni dah xde lagi..

from his look..mmg nampak yg die mmg sedih atas kehilangan hamster kesayangan die..
mmg musykil gak camana die boleh mati..
kalo ikutkan setiap ari..stat awal pagi after adik aku bangun..muka first die tgk hamster tu r..mmg bab hal ehwal pet die tu mmg no 1 r..makan minum kebersihan suma jaga..

tapi kalo pikir2..kita yg manusia pon boleh mati even ko makan vitamin suplement bertong2 pon..pendek kata ajal mati suma di tangan tuhan..

So bile dah confirmkan masa kematian die suma.. aku pon tanam r hamster tu..adik aku pon tolong skali..tgh tanam tu aku cuba cakap r kat die

"nanti kite beli r hamster baru..byk lagi kat sana..kita amik jenis yg senang skit jaga"

adik aku jawab

" xper..x sanggup r jaga binatang lagi..dosa r kalo diorang mati sbb x reti jaga..
sudah gak jaga nyawa lain kan?"

aku diam je...betul gak kata die tu..
budak umur 11 tahun ajar aku erti tanggunjawab kat aku...dah lama aku x dengar mende tanggungjawab ni..

nway..maybe ade himkah di sebalik mende ni suma...die pon xde r sedih hati sangat terima kehilangan pet die.




nanti kita beli tamagotchi..xpon virtual pet je..
Comments: (2)


Window Template
Free Blog Hosting Join Today
Content Copyrighted razirazali at Aeonity Blog
Comments:

anonymous - April 13th, 2009
brape umur hamster tu?
dwarf hamster kn? ak pnah gak bela,tp ble mati, tyme ak xde kt umah.huhu

anonymous - April 13th, 2009
lupe tdnk gtau, ak, mus. heh.terletak anonymous lak


ReCaptcha:

Posting as anonymous Anonymous guest, why not register, or login now.