football match
Date: Jan 25th, 2009 9:08:29 pm - Subscribe
Mood: brave




phase 1A team ( the reds ) VS phase 1B


frenly football match between our batch and seniors team..
it really was a good game...in the end we end up with a tie 2-2...



antara pemain yg diimport..sponsored by AL-ikhsan store


plus the field also was much lain skit
compare to other normal field....padang bola ni terletak kat dalam military camp training...so the security there agak tight..we have to left our identity card before entering the field..siap ade prebet lengkap dgn senapang jaga depan gate..




berlari..berkejaran..

ade gak rasa takut-takut skit mana tau kena fire ke time tgh main2...xde kad kuning, kad merah...silap je BAM kena tembak..haha



radin n dino..pemain yg di kontrak..menjadi harapan pasukan


haha..ape lagi yg lain skit sal match ni..depa main xde refree and also linesmen...so main agak2 ikut rasa je...kalo terasa cam main kasar, diorang kena mengaku r wat foul...sikap kejujuran setiap pemain mmg agak teruji dalam match ni..kadang2 lawak gak aku tgk....

kalo soal linesmen plak..penonton yg mainkan peranan penting..kalo bola tu dah tersepak kena kepala penonton2 kat luar field tu..out la jawapannya.








kegirangan bermain bola ...lompat la syahir lompat..lompat la tinggi2..




the tentera punye padang..


Comments: (1)


my pit stop
Date: Jan 24th, 2009 4:42:50 am - Subscribe
Mood: kooky




currently still practising and involving in dis photographing stuff....

HERE ARE MY GALLERY..PLIZ VISIT MY SITE YA

Comments: (0)


WE WILL NOT GO DOWN (Song for Gaza)
Date: Jan 17th, 2009 8:22:47 am - Subscribe
Mood: sensitive


WE WILL NOT GO DOWN (Song for Gaza)
(Composed by Michael Heart)
Copyright 2009
A blinding flash of white light

Lit up the sky over Gaza tonight

People running for cover

Not knowing whether they’re dead or alive


They came with their tanks and their planes

With ravaging fiery flames

And nothing remains

Just a voice rising up in the smoky haze


We will not go down

In the night, without a fight

You can burn up our mosques and our homes and our schools

But our spirit will never die

We will not go down

In Gaza tonight


Women and children alike

Murdered and massacred night after night

While the so-called leaders of countries afar

Debated on who’s wrong or right


But their powerless words were in vain

And the bombs fell down like acid rain

But through the tears and the blood and the pain

You can still hear that voice through the smoky haze



We will not go down

In the night, without a fight

You can burn up our mosques and our homes and our schools

But our spirit will never die

We will not go down

In Gaza tonight


We will not go down

In the night, without a fight

You can burn up our mosques and our homes and our schools

But our spirit will never die

We will not go down

In the night, without a fight

We will not go down

In Gaza tonight


Comments: (0)


not enuff r
Date: Jan 17th, 2009 7:22:06 am - Subscribe
Mood: ungrounded


doc : eeh why ur hand shaking...did it happen all the time? u must be lacking of calcium mineral..

"but doctor, i frequently drink dutch lady milk almost every day ,plus coffee flavour also..not enuff r?"

doc : your blood colour are pale...you should consume more iron...

"but doc,i used to eat nasi goreng usa..nasi goreng daging merah during dinner at gerai murah tambun sana...still not enuf r?"

doc : you always feeling tired and easily dehydrated..you must take some seafood..you know, iodine..

"but doctor..i'm allergic to seafood especially prawns...but sometimes i ate several tiny prawns and squids at tom yam soup..still not enuff r?"

doc : you couldn't able to concentrate like used to before...u have to take more sodium mineral..

"but doctor...i always go to 7-11 store and bought mister potato fries onion and garlic flavour..it likes drug of mine...the salty taste always haunt me if i couldn't have the food...still not enuff r?"


doc : YEAH LA ...NOT ENUFF MA! u think u can have all the minerals macam itu saje ke? i recommend you to take several supplements down the pharmacy there..it's quite expensive..but i can give u a good deal..

"yeah..yeah..you start talking like a penjual ubat kat tepi jalan...not a doc anymore..u should change ur carrier as a bussiness man"

" by the way doctor, about my swelling....

doc: owh..it's still mystery case and isolated too...we still investigating...however since it doesn't cause any harm there's nothing to worry of..i'll give the date of our next appointment later..

"mystery huh..now u sound like a detective..gudluck of your investigation doc.. ON ME!"

"doc appointment fee,medicine,supplement.
so much money we had given to you before that...now u asking for more appoitment..still not enuff r?"





Comments: (0)


messages from her sister
Date: Jan 3rd, 2009 1:21:09 am - Subscribe
Mood: exasperated


school gonna open soon...this is time u can see budak2 suma wat muka cam esok nak kiamat..."alamak kasut x basuh lagi" "buku x beli lagi" "baju sekolah dah x muat"....many kerenah kita blh tgk...

pagi tadi, my sister had to go back to her boarding school at pengkalan hulu, perak sbb her registeration pon start sok...
sayang skali aku x leh follow coz aku pon nak prepare gak nak start kolej next week...so all the family members go accompony her except me...

so then diorang pon mulalah beredar...aku plak gi bilik adik aku nak amik barang....bile2 dah masuk aku terkasima sat ...bile nampak ade satu kertas tertampal kat dinding...



tu die..amanat dan nasihat sister aku kat adik2 aku for this year...cam2 mende die list down kat paper tu....
aku pon mulalah bace satu persatu...suddenly terasa terharu gak aku bace...
....................................................................................

haziq's to do list
1.jangan lewatkan solat
2.jangan marah2 slalu
3.makan makanan sihat
4.tido awal slalu
5.doa & solat hajat byk2
6.jangan malas belajar
7.jangan melawan cakap org tua
8.jgn makan magi & nasi lemak slalu
9.mandi rajin2
10.jgn tiido lepas suboh
11.jangan hilangkan buku slalu.
...................................................................................

tu antara list yg ade...
eventhough sister aku wat tuk adik2 aku...it seems cam mende ni cam khas tuk aku jugak....my list to do in 2009...haha
entah nape tetiba aku terasa mende ni tuk aku jugak...

tu r sister aku...always concern gile kat kitorang...for my little brothers,,die r penganti arwah mak aku...aku sebagai abang sulong mmg respect gile kat die...without her,aku xtau r camana aku nak deal dgn siblings aku...

thank u so much my dear sister...thanks a lot for the list...insyallah aku cuba change myself according to ur list ( especially part rajin2 belajer..haha) at last ade gak goal aku 2009..all thaks to her


Comments: (1)


new year dey!
Date: Dec 31st, 2008 9:58:15 pm - Subscribe
Mood: toxic


new year eve ni ...mmg initially aku malas nak sambut...kalo boleh igt nak lepak umah je...
but plan tetiba ubah bila cousin aku ajak gi celebrate dgn die kat the curve damansara...
so since dah janji dgn die..aku pon pegi la dgn die saje nak berjalan2...

aku gerak dari shah alam lewat petang terus gi kelana jaya amik die...tapi selamat gak x tersangkut jam kat tgh2 jalan..maybe awal kot..
namun segalanya berubah bile kitorang kat damansara...punye la jam cam sardin..



but syukurlah cousin aku menjalankan peranan die dgn baik...die ajar aku suma jalan shortcut nak travel sana...fuh mmg ade gunanye aku bawak die..cam gps gak la..kalo die x tau jalan mmg akan aku halau die kuar..haha





akhirnye sampai gak la kat sana tu....suasana sana mmg agak crowded dgn ramai orang...even lagi 3 jam countdown...
So..ape yg ade kat sana..cam2 ade...but especially cam biase ade konsert la...

antara band yang best that come there is Altered Frequency...mmg masyuk and energetic r diorang perform!







plus ade gak some street performer cam main2 api ni..



fuuh...sembur



mari adik! rasa la api ni..x sakit pon..rasa cam kena bakar je





part ni lawak..bile badut ni cam2 nak cari gaduh dgn mamat api ni bile die kaco performance die...so si api mulalah nak fire badut tu....but x pasal2 boleh plak badut ni boleh tarik sorang mamat jadi pelindung die..





camana depa berdua ni dapat dok kat atas bumbung ni...mmg startegik gile.

jeng..jeng...3..2...1


boom!bomm! hape new year 2009...
startlah pertunjukan bunga api..but cousin aku panggil pertunjukan duit terbakar..lantaklah duit sape yang terbakar..asalkan bukan duit aku..mmg hapening la..the event last about 15 minutes gak la..cam2 corak korang blh tgk..kalo nak tgk lagi...nah



bile abih je final event tu...pe lagi angkat kaki la kitorang gi parking kereta...budget kalo blah awal boleh r escape traffic jam...tapi mmg hampeh gak la plan tu...terkandas hampir 2 jam kat jalan pe cite..haha
punca utama jam ni disebabkan ade orang2 yang bijak pandai parking kat tgh2 jalan..ade gak yang nekad gile parking berkilometer jauhnye dari curve tu sampai kat seberang highway tu....

kat2 2 pagi tibalah kami dgn selamatnye...tapi agak kelaparan...cousin aku pon decide gi lepak kat gerai steamboat member die kat KJ...aku heran gak ade ke gerai steamboat bukak pagi2 buta ni...

tapi bile kitorang datang..mmg tul la..still open r..siap ramai gak orang makan...pelik gak ape yg special je tmpt ni sampai boleh blh ade customer time2 ni...



rupenye ape yg special kat sini coz harga nye...kalo besa.. harga steambot base on mende makanan yg korang pilih..tapi kalo gerai ni...satu cucuk seringgit je x kisah jenis ape korang pilih...wow!

[

variety food..so kalo korang datang sini..rugila kalo pilih sayur je..sbb harga rm 1...lebih baik pilih daging,sotong,ayam coz harga still rm1 gak..haha



acap..bos sementara kat sini..mmg sibok r kalo layan customer..especially anak dara..mmg korang akan dapat layanan 5 star la...adik nak abang suapkan skali..haha

kitorang pe lagi..lepak r sana..borak2 sambil mengunyah..sampai tutup kedai...mmg layan la lepak sana...

lastly..aku pon anta la cousin aku balik umah die...pas tu ciow balik s.alam...

nway b4 dat aku nak wish everyone happy 2009...all d best this coming year




Comments: (0)


MAAL HIJRAH 1430
Date: Dec 28th, 2008 8:46:25 am - Subscribe
Mood: fabulous


salam I muharram 1430 suma orang....maybe x byk yang aware tarikh islam ni... Bg kita as umat islam...ni lah new year kita..suatu penghijrahan , suatu pemindahan...
seperi mana korang tau ni la tarikh yg penting di mana ia memperingati penghijrahan NABI MUHAMMAD S.A.W dari Mekah ke Madinah..dari situ ..mulalah kalender tarikh islam yg pertama..

“Hijrah itu pengorbanan,
Hijrah itu perjuangan,
Hijrah itu persaudaraan,
Hijrah membentuk perpaduan…”

So..macam biase...bacaan doa akhir dah awal tahun mesti la buat di kala time maghrib...namun tetiba, terasa lak nak wat bacaan doa kat masjid..(maklumlah azam tahun baru) itu pon setelah adik aku yg ajak..haha
alhumdullilah coz ramai gak yg datang...golongan2 belia cam aku pon ramai gak yang ade...bangga gak aku ( x tau r samada depa pon diajak oleh adik diorang datang sini)at least bagus if compare merempat kat tmpt lain...

jadi ape azam dan perubahan yg aku nak wat tahun ni.....now i learn my lesson lorh...previous year, cam2 mende aku nak plan..siap wat list..namun haram x jadi langsung...maka kali ni azam aku x HOT...azam aku COOL aje (ini bukan iklan stesen radio ).Asalkan aku dapat bernafas , makan ,tido sepanjang tahun ni..kira bersyukur Alhamdulillah..



in other words..aku harapkan perubahan dan azam aku tahun baru ni sederhana aje....

namun maybe kita tau some people out there yg mmg desperetely need a change in their life..
especially saudara islam kita kat palestin nun sana...juz imagine berape lama diorang ditindas,diseksa,kehilangan orang tersayang depa kat tanah air sendiri..
ari ni..di ambang saat maal hijrah...agak sedih r aku terbaca cite ni kat surat khabar..
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
155 terbunuh serangan Israel

BANDAR GAZA 27 Dis. - Lebih 155 orang terbunuh manakala 310 lagi cedera, apabila pesawat pejuang Israel melancarkan kira-kira 30 peluru berpandu ke arah kedudukan ibu pejabat polis Hamas di Genting Gaza, hari ini.

Serangan besar-besaran yang bermula pada pukul 11.30 pagi (5.30 petang waktu Malaysia) itu memusnahkan ibu pejabat serta beberapa pekarangan polis Hamas dan menyebabkan kerosakan teruk kepada bangunan lain.

Mangsa yang terkorban termasuk 120 di bandar ini dan 23 lagi di Khan Younis dan Rafah, lapor Al Jazeera dengan memetik kenyataan ketua perkhidmatan ambulans di Gaza.

Antara yang terbunuh ialah ketua polis Gaza, Mejar Jeneral Tawfiq Jabber.

Sejurus selepas serangan itu, Hamas dan puak-puak Palestin lain mengisytiharkan, mereka telah mengarahkan pejuang masing-masing supaya menuntut bela terhadap keganasan rejim Yahudi itu.

"Semua pejuang diarah bertindak balas terhadap pembunuhan beramai-ramai yang dilakukan oleh Israel," menurut kenyataan Hamas, Jihad Islam dan puak bersenjata lain.

Siaran televisyen menunjukkan mayat bergelimpangan di sebatang jalan dan mangsa yang cedera dikejarkan ke hospital oleh penyelamat.

Jurucakap polis Hamas, Islam Shahwan berkata, serangan itu dilakukan ketika majlis tamat latihan untuk anggota polis baru sedang berlangsung di pekarangan ibu pejabat sebuah pejabat polis di bandar ini.

Pekarangan pasukan keselamatan Hamas selalunya terletak di kawasan awam dan serangan udara pertama dilancarkan ketika kanak-kanak baru hendak keluar dari sekolah.

Kepulan asap tebal kelihatan di bandar ini, bunyi siren kedengaran di jalan raya dan kaum wanita dengan cemas mencari-cari anak mereka.

Di bahagian lain Gaza, 23 orang terbunuh dan 30 lagi cedera dalam serangan ke atas kem pelarian Khan Younis dan Rafah di selatan wilayah ini.

Seorang wartawan Reuters melaporkan bahawa pelabuhan Bandar Gaza dan kemudahan pasukan keselamatan Hamas mengalami kerosakan teruk.

Tentera Israel mengesahkan mereka melancarkan serangan tersebut, yang menyusuli keputusan Kabinet keselamatan Perdana Menteri, Ehud Olmert untuk memperhebatkan tindakan balas ke atas pejuang Palestin yang melancarkan roket ke wilayah Israel.

Israel sebelum ini memberi amaran akan melancarkan serangan ke atas kedudukan Hamas di Gaza berikutan tindakan pejuang Hamas melancarkan roket ke wilayah Israel.

Tempoh gencatan senjata enam bulan antara kedua-dua pihak berakhir di Gaza minggu lepas.

Kira-kira 12 roket dan bom mortar dilancarkan oleh pejuang Palestin dari Gaza semalam.

Sementara itu Presiden Palestin, Mahmud Abbas berkata, beliau sedang berhubung dengan banyak negara ekoran serangan Israel berkenaan.

"Saya sedang berhubung dengan banyak negara Arab dan negara-negara lain bagi mendesak Israel menghentikan serangan berkenaan yang merupakan pembunuhan beramai-ramai," katanya kepada AFP dari Arab Saudi hari ini.

- Agensi
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

jadi sampai bile diorang nak menderita camni?
who knows,,,but actually hidup dan masa depan depa kat sana maybe akan berubah if we change the view of awareness towards other muslim there...maka berubahlah ciow.



Comments: (0)


picture show 1000 words
Date: Dec 22nd, 2008 8:20:49 am - Subscribe
Mood: inadequate


laptop aku dah penuh dgn pic2 and fotograph art...so nak x nak kena la kemas2 skit takut nnt berserabut lak....
so tgh2 susun tu, tetiba ade r skit picture2 yg menarik jiwa naluri aku ni...hahah...maklumlah sentimental....



meja study aku dulu...skrg dah bersepah r...skrg dah jadi meja public so beraneka2 mende boleh ade kat situ....kalo ade mende hilang cari je kat situ,,insyallah ade la...haha



collection robot gundam adik aku....kalo ade masa lapang aku suka gak main mende alah tu dgn adik aku...


beach view...cherating


kampung kat sabak bernam


cousins2...dah lama x jumpa depa..


tmpt aku bermain waktu budak2 hingusan dulu


rumah kedua aku kat tambun ipoh...like the sky there..


evening seaside view


sampai skrg aku mmg buta bunga...haha tau tgk je..



Comments: (0)


persona4 = my ps2 legacy continoues
Date: Dec 21st, 2008 10:15:32 am - Subscribe
Mood: flattered


the holidays coming again...dis time its 2 weeks break....yeah dats the longest holiday u expect to get when ur already become college student...nahh forget bout dat...well,actually i always thought of sticking back to my ps2 console games during the holiday...
but i hardly find any time before dat coz i only got few and short break only.....plus the work and studies to do....hence now,dat settle it..in two weeks time i'm gonna rock on back with my ps2.......

heheh dats what happen when ur addicted to it since in primary school....in fact i always obsese with my games...its very hard to stop it..dis is my classic hobbies and interest that accompony me till now...( of course others,,)

here are the current game i wish to complete it till holiday ends...


Comments: (0)

RAntai
Date: Dec 13th, 2008 8:45:10 pm - Subscribe
Mood: vexed


argh...i missed it..missed the event...




owh.crap! i been waited the event for ages...owh i totally forgot about it...

i juz noticed when my buddy asked whether i went there....
owh ye ke weekend ni...oh man,,,awat hang x habaq awal2..aku kt ipoh ni...hahah

nway its too late lorh....guess kena la tunggu lagi....

Comments: (0)


getting old
Date: Dec 13th, 2008 10:03:14 am - Subscribe
Mood: ungrounded


I used to think back when i was kid...how good it is to be a grown up...being older..
it's like become a superior human being..
u have the privelages to do what u want without being controlled by anyone ( the parents of course!)
its like a giving u an absolute excuse once you say,
" i'm adult now, i have the right to do it!"
and when u said that magic word, it's like no one can stop u... and the world seems like on top of ur hand...

good or wrong. it doesn't matter for u..as long it's really meet ur desire..freedom to attempt what u intended to do...that's the point u want of becoming an adult..a grown up.
but sometimes u tend to forget the consequences on urselves..
sometimes u tend to neglect the feelings of ur loved ones
when u are too hectic to be a "grown up"

in reality though, getting older is tough....
somehow,sometimes u really think that when u aging, u have to sacrifice and replace somethings as a payment for u "freedom".

soon u have already to0 far way....ur family will left behind..they were no longer here for u...watching u...u are a free men! a big man!
the bond between them will break...

soon u will learn and know many things around the world...but most of the things u learn is not always a happy lesson...painful and bitter lesson i could say....war, world economies , oil crisis,criminal, murder, rape,child abuse ,poverty ,social conflict between poor and rich, hyprocites yet (socalled very dependable) government,conspiracies,

that's the things that u should think and concern for now on...

soon u have the power to go places that u couldn't manage to go when ur kid..but the world is not so pretty as u thought....ur discover many places of course,the world is wide yet so dangerous..
it's different from ur small tiny home ur used to live once ur still young...yeah that small world is much safer...and warmer..


Comments: (1)


your call as made famous by secondhand serenade
Date: Dec 10th, 2008 3:39:26 am - Subscribe
Mood: whiny


Waiting for your call, I'm sick, call I'm angry
call I'm desperate for your voice
Listening to the song we used to sing
In the car, do you remember
Butterfly, Early Summer
It's playing on repeat,
Just like when we would meet
Like when we would meet
'Cause I was born to tell you I love you
And I am torn to do what I have to,
To make you mine
Stay with me tonight

Stripped and polished, I am new, I am fresh
I am feeling so ambitious, you and me, flesh to flesh
'Cause every breath that you will take
When you are sitting next to me
Will bring life into my deepest hopes,
What's your fantasy?

'Cause I was born to tell you I love you
And I am torn to do what I have to,
To make you mine
Stay with me tonight

And I'm tired of being all alone, and this solitary moment makes me want to come back home

'Cause I was born to tell you I love you
And I am torn to do what I have to,
To make you mine
Stay with me tonight

I was born to tell you I love you
And I am torn to do what I have to,
To make you mine
Stay with me tonight .


Comments: (0)


Window Template
Free Blog Hosting Join Today
Content Copyrighted razirazali at Aeonity Blog