incomplete
Date: Sep 16th, 2007 10:19:52 pm - Subscribe
Mood: sane


i've just found something inside myself - i am actually, incomplete. without her.

looking back few month before, its just getting, worse. i kept dreaming about her. and the dreams, seems real.

i need to get rid of her. actually, i did. but its still haunting me. sighh...what a life.

its not about love anymore, its about, something else. whatever is it, i don't know. but i know, its not love.

who is she?

i don't know. just i'll complete myself, no matter what. with or without her.
Comments: (0)


1st day puasa was great.
Date: Sep 14th, 2007 3:39:56 am - Subscribe
Mood: dedicated.


great because right after berbuka, i slept and miss tarawikh.

hahaha.

penat maa..

hopefully today won't be the same.


Comments: (0)


aduhh!!
Date: Sep 13th, 2007 12:23:39 am - Subscribe
Mood: pain.


still suffer from neck's pain. i can't turn my face left easily. its hurt.

gonna need a massage.

;-(
Comments: (0)


be the one who wouldn't care at all.
Date: Sep 12th, 2007 9:07:00 pm - Subscribe
Mood: pening pale.


tension pale hotak aku ni. boring pulak hidup mcm ni, macam tak pernah ada ketenangan. keseronokkan dan ketenangan, dua benda yang berbezakan? semakin besar aku, semakin luas pandangan aku, semakin aku memahami erti kehidupan, semakin tension aku. haha. kadang-kadang, aku ada gak rasa nak jadi budak-budak balik. biar orang panggil aku tak matang ker. tapi sebalik ketidakmatangan tu, ada hidup yang tenang. tapi realiti, aku tak pernah lari. macam mane pun, kena get through and enjoy gak. quite fun sometimes, but that's it. some time jer la.

boleh dikatakan, setiap malam mesti aku start moto keluar tenangkan fikiran. macam dah jadi benda wajib pulak. seronok gak, tengok k.l yang tak pernah sunyi dari jammed. haha. k.l takkan pernah tak sesak. melainkan perintah berkurung keluar. tu pun mesti ada mat-mat rempit yang keluar gak. standard arr. saper nak dibelenggu undang-undangkan? tak semua macam tu (aku sendiri pun sesak nafas gak ikut undang-undang ni, tapi ikut je la). darah muda, against everything. aku paling suka lepak pantai sebenarnya. tapi kalo hari-hari aku pergi seremban mahu tak barai duit aku. dah la perempuan baraikan, tak kekal pulak tu. macam mana la nak jawab ngan bakal bini aku nanti. hehehe

hidup aku ni, terlalu plain sangat kalo korang tengok dari luar. bila korang dah mula 'teroka' hidup aku, korang mesti terkejut. sama la dengan member-member aku skang ni. diorang semua kat aku ni sombong la, kerek la, susah nak senyum la. bila dah kenal jer, memang meletup la masing-masing punya gelak. macam budak kelas aku. dulu mula-mula masuk, memang aku kurang ngam ngan diorang. ye la, time tu orang ada awek la katakan. hehe. diorang lantik aku jadi wakil kelas pun, aku kureng kancem ngan diorang. aku lagi suka pegi kelas, jumpa p.a report ape semua, pastu bergayut ngan awek aku. sampai la, aku break ngan awek aku, baru aku mula rapat ngan diorang. kadang-kadang, aku rasa aku ni pentingkan diri gak. pernah sekali tu, kiteorang buat mesyuarat. kena plak aku gaduh ngan awek aku, aku terus blah macam tu jer.

best la diorang. time aku sedih, memang diorang ada kat sisi aku. memang break ngan awek aku, satu rahmat. time tu baru aku sedar, setiap benda yang berlaku, ada hikmahnya. cuma antara cepat dan lambat jer kita nak tahu ape hikmah tu. budak-budak kelas aku memang ambik berat giler kat aku, terharu giler maa. tu yang aku sayang kat diorang. first time dalam hidup aku, aku betul-betul anggap budak-budak kelas aku sebagai kawan dan keluarga aku. sebelum ni, memang macam formal je la. jumpa kat luar pun kadang-kadang tak tegur. karenah diorang selalu buat aku tersenyum.

skang ni aku practical. sedar tak sedar, rasa macam semalam jer aku baru start practical. memang penat. aku balik keje, tidur kejap, mandi, keluar jalan-jalan, tidur balik. macam tu je la rutin harian aku. too linear. aku rasa, time yang paling best sekali bagi aku la, masa aku lepak ngan hafiz. memang best giler. kepale tak pening ape. ikut otak beron dia jer. pukul 6.30 masing-masing dah basuh moto, pukul 7 mandi, 8.00 keluar makan, 9.00 keluar lepak polo ker, dataran ker pastu balik. rutin harian yang menyeronokkan. haha. tak menyesal aku duduk ngan hang, apis.

aku ni ramai kawan-kawan. masing-masing perangai lain. seronok tu. aku lepak johor, stail johor. lepak melaka, cara melaka. lepak perak, cara perak. lepak kedah, cara kedah. kalo k.l tu tak yah cite la, mmg dah tempat aku. berkawan ni, banyak mengajar aku. saper yang betul-betul nak kawan ngan ko atau nak kawan ngan ko sebab nak ko tapau diorang. macam betina pisau belit gak la. tapi bezanya diorang ada 'telurrr' macam aku. haha. skang ni, slang kelantan ngan terengganu jer aku tak tahu.

hari tu, aku gi batu pahat jap. saje lepak-lepak ngan abul gemuk. memang gemuk perut dia.




haa, gambar ni aku tangkap time dia tgh tido. kalo dia tak tido, jgn harap la aku nk dapat tangkap. abul member aku dari sekolah menengah. sejak form 1 lagi. dia ni, mmg rajin dari aku. hormat mak bapak dia, kire lebih la dari aku. cuma beron sikit je la. kurang cerdik dari segi pemikiran, panas baran pun cepat gak mamat gemuk ni. tapi kan, aku makan lagi byk tau dr dia sebenarnya. haha

tapi dalam byk-byk member aku, yang paling lama dan still rapat, zul buyung je la. aku kenal sejak aku pindah kat gombak. satu sekolah rendah. hehe. ingat lagi sial, dulu aku selalu buli dia buat homework math aku. aku ni mmg pemalas dari azali rupenyer. skang ni, aku ngan dia mmg satu kepala giler la. kalo lepak jer, mesti dia kena bahan ngan aku. tah la, seronok siot bahan dia. haha.

yang tak bestnyer, diorang ni kalo nak awek mesti cari aku. ingat aku ni tokey betina aper? aku ni ramai kawan jer, takde masa nak jadi agensi jodoh korang. aku sendiri tak demand nak ader awek tau. hehe

dah dekat 2 tahun aku single. seronok siot. seriously, mmg la orang kata single ni, lonely kan tapi bagi aku, best. tak tension nak pikir pasal sorang lagi. bebas. aku bukannya orang kata, dah giveup aper ker. cuma aku rasa, time umur macam ni, baik aku study dulu, keje kumpul harta pastu baru pikir pasal awek aper ker. tapi kalo andai kata, esok lusa aku sangkut balik, tu lain cite la. tapi seboleh-bolehnya, kalo setakat perempuan yang confirm akan memeningkan kepala aku tu, baik buat kawan jer. tapi tu la, kadang-kadang perempuan ni pulak lebih. aku nak wat kawan, diorang pulak sangkut ngan aku. nak kata aku ni baik, jahat gak. tapi takde la nak buat benda tak senonoh ngan kawan-kawan. kalo awek tu, lain cite la ;-p tapi aku tak salahkan diorang. standard la, aku sendiri kadang-kadang tak sedar aku boleh sangkut. perasaan ni, benda luar kawalankan? ko tak boleh kawal, ko cuma boleh lawan. tapi bagi aku la, kalo aku takde perasaan kat awek tu, aku takkan couple ngan dia. walaupun dia nak couple ngan aku. alright la, so far belum pernah lagi hati aku terbuka walaupun seinci. haha. mmg jiwang lahanat.

pengalaman cinta aku, tak banyak. ada dua orang jer yang betul-betul pernah aku sayang. kristina ngan fieza. sebelum diorg tu...uurrmm...byk ler. tapi mmg aku buat main2 jer. hehe. tak masuk dlm series arr. kristina aku couple masa aku form 5. dia form 1 time tu. freshie ngan senior. mmg menarik. dalam byk2 awek aku kalo dibandingkan ngan dia ni, tak lawa pun. cuma comel jer. couple ngan kristina ni, waahhh. betul-betul mcm aku tebus dosa-dosa aku sebelum ni. dekat 4 kali la, couple break, couple break. mmg menarik. bukannya aku mintak pun, dia yang mintak. mostly sebab mak dia la. aku tak leh nak kata apa. standard arr, mak mane tak protect anak dia kan. tambah lagi macam time sekolah ni, form 1 ngan form 5 jarak banyak tu. saper tak ingat lain. tapi aku cuba stay gak. sebab dia la first awek yang aku betul serious sayang. haha. walaupun dia form 1, tapi perangai tak macam form 1. matang dari aku. aku ingat lagi, time dia couple ngan aku, mmg aku rasa, aku rasa la...tak tahu la betul ker tak, dia mmg asyik kena hentam ngan mak dia jer. pernah aku tengok bekas dia kena sebat. perrgghh. mmg boiling point aku 2 second jer la. tak best la, dia merana sorang, dah la muda lagi lak tu. bil bergayut jgn cakap la, rm300 siot. dia call aku tiap2 malam. mmg hati aku tersentuh giler ngan dia. banyak dia berkorban untuk aku. tu yang aku sanggup jumpa mak dia lastly, settle abis. tak sanggup aku tengok dia merana. biar aku merana takpe. dia baru nak kenal hidup. masa birthday dia yang ke 14, aku belikan dia benq e41 kalo tak salah aku la. rm600 ker tak silap aku. tak kisah la, dia dah banyak berkorban untuk aku. tapi yang aku 'panas' sikit, masa aku baca bulletin survey dia last year ker, sebelum aku couple ngan fieza time tu. dia tulis ape tau? how was your love relationship before : first one was like sinking boat. aku ni first flame dia. wahhh, sedap giler siot dia tulis. dear kris, it kept sinkin' cause i keep acceptin' you.

ngan si fieza lagi hebat. budak college aku tapi lain course. mula-mula masuk college dulu, aku menyampah giler tgk dia beb. pakai contact lens. aku ni, pantang sikit tgk orang yg cuba mengubah kecantikkan semulajadi. kalo makin cantik takpe, ni makin lahanat. haha. last-last, jadi awek aku. mmg menarik. first kiteorang kenal, masa aku baru sampai dari k.l pas cuti semester ker aper. 18.9. aku igt lagi tarikh tu! haha. mmg menarik. jumpa kat stesen bas. time tu dorm perempuan takde air. haha. sedar-sedar jer pastu, sangkut. mula la, dating sakan time. yang best couple ngan fieza ni, dia pandai ambik hati. tu yang aku sayang giler. tapi dating sakan pun tak lama la, aku berhenti college pastu. mmg jarang la jumpa. aku keje kat low yatt rabu-isnin, hari selasa pulak buat part time kat hotel. mmg time tu, aku cuma tahu keje sebab nak sambung belajar balik jer. sedih siot. teringat abis member2 semua. lagi2 jauh ngan awek. tapi tu la, rezeki aku murah agaknyer, aku dapat tawaran politeknik lak. ungku omar lak tu. mula-mula, aku tak nak masuk, tapi dah kena pujuk, mmg cair ler. tu arr, perempuan ni bahaya beb, temperature diorang tinggi sehingga mencairkan kaum-kaum lelaki. kalo aku tension ape2 ker, marah saper2 ker, mesti aku cari dia. sebab dia mmg pandai pujuk aku. masuk jer poli, cuti hujung minggu mmg aku gi jumpa dia la. penat jgn cakap la, ipoh-k.l-batu pahat bkn dekat. tapi sayang punya pasal, agaknya indon pun aku sanggup seberang. haha. aku ni, sukar diduga tau apa yang aku sanggup buat. aku break ngan dia, bulan 4 mcm tu. tension giler ngan perangai dia. tapi breakup ni, aku mcm dah guess dari awal tau. bila dia kata dia kawan ngan budak-budak baru, hati aku kata 'mmg boleh break pasal kawan-kawan dia ni'. tapi lantak la. tak menyesal aku break ngan dia. sebab lepas tu, terus terserlah 'kecantikkan' dalaman dia. tak tahu la tu betul2 dia ker, atau dia lupa diri ker, lantak la. member-member aku ada gak cite, ex ko skang ni, ramai budak angkut. sedih gak aku dengar. ye la, dia bukannya jahat mana pun. walaupun dia pernah sakitkan hati aku, tapi aku still doakan dia hidup bahagia. antara aku ngan dia dulu, bukannya penghalang kebahagian dia skang.

lapar la pulak. aku ni mmg kuat makan. tapi badan still tak naik. nak gak aku tambah isi sikit. tapi nak wat macam mane, bersyukur je la dengan nikmat tuhan. hehe. kalo outstation jer, pantang nampak peluang-peluang melahap, mesti aku orang pertama yang serbu. ahak, sejak aku practical ni, aku start social balik la. mula tambah kawan. kalo dulu, susah aku nak dekat ngan orang, tapi skang ni, senang la sikit. tambah lagi model-model untuk event company kiteorang, mmg laju aku pegi. hehe. tapi setakat kawan la. takdenyer nak lebih.

wahh, panjang gak aku melalut ni. tah saper la yang baca ni. lapau ni, moh ler kite makan.
Comments: (0)


accidents.
Date: Sep 11th, 2007 8:04:33 pm - Subscribe
Mood: ngantuk


yesterday, i was out with ah sun. he still the same. i can tell, there's a line between us now, that keep us apart. and i gotta say, i love that way. cause you know, i rarely know him, but still, he's friend of mine.

i just heard shuk has been in accident yesterday. gosh, i'm totally out-of-date with my phone. and yeah, zul's father has been in accident too. tomorrow i'm going to pay them a visit.

ahak, today i'm reached my office early than before. it is because i can't bother to sit in my house anymore.

yeah, yeah. tomorrow's puasa.

hopefully, i'll be bless and forgive.


Comments: (0)


Night Beach Template
Create your own Free Aeonity Blog Today
Content Copyrighted revival at Aeonity Blog